Vinsmagning

IMG_1835Italien rundt

Under overskriften Italien Rundt var en lille snes OS-vinsmagningsentusiaster mødt op i ”caveauen” under Vinens verden i Slotsgade, og da vores sædvanlige vinvejleder Morten måtte melde forfald pga. af en rejse til Bourgogne, havde Jacob overtaget aftenens smagning. 

Vi kom virkeligt Italien rundt, spændende fra Piemonte i nord til Apulien i syd. Italien har utrolig mange vine, men de udvalgte 7 vine var meget typiske for deres område, dog med en enkelt undtagelse, idet den sidst smagte vin havde druer fra både Veneto og lidt fra Friuli, to nabodistrikter i det nordøstlige i Italien. Her smagte vi vinen 2009 Corasco Appassimento lavet på tørrede druer som den berømte Amarone, men til en helt anden pris end Amarone. 

Flotter man sig med at købe en flaske Barolo, Brunello eller Amarone starter prisen mindst ved 200 kr. og så skal man altid holde øje med producent og navnet bag vinen, mangler det, skal man holde sig væk. Italien har tidligere oplevet svindel med vine, men har trods dette alligevel formået at opretholde sit ”brand”. Og dette er ganske fortjent, hvad denne smagning til fulde demonstrerede. 

Nogle af vinene var gamle ”kendinge”, men på en sådan aften er det som om, man får endnu flere smagsnuancer ud af vinene, stemning, miljø og Jacobs beskrivelser højner velsmagen. Fra Jacobs side var der også ros til OS’erne for interesse og vinkundskab. Ikke noget der altid er en selvfølge, selv ved en dyr vinsmagning.  

Og så en lille dråbe malurt i vinglasset. Vinsmagning i OS-regi har kørt i næsten 20 år, og vi skal helst være 20+ og gerne 30 personer, men med et vigende antal deltagere og sidste års aflysning pga. få tilmeldte in mente, kan det være at tiden er løbet fra denne vinsmagnings-skik. Vi er altid blevet vel modtaget i Vinens Verden, og der har været mange fine og velbesatte smagninger. Men det er desværre lidt for spændende, om vi nu når et passende deltagerantal, når vi nu inviterer os selv. 

Erling

IMG_1833