Hintertux – Dansk skisports arnested

Den Danske skiskole afholdte i uge 42 kurser for danske ski entusiaster, der har mod på at blive bedre på ski, gennem højt kvalificeret undervisning.

Det var en uge der fra starten ikke bød på meget sne på den hårdt slidte gletsjer. Der manglede i forhold til tidligere år rigtig meget sne der kan ”holde på” kulden og isen. Flere steder var det ren gletsjer vi kørte på. Heldigvis kan man sige, at det var varmt nok til at bløde overfladen op, så det var til at stå nogenlunde fast. Kulden kom først de sidste dage hvor regn, slud og tåge ellers havde præget ugen. Det var med til at give nogle gode forhold for de der skulle op til eksamen, selv om den sne der var tøet i løbet af dagen, over nætterne var blevet hård.

Odense Skiklub var repræsenteret både med kursister og uddannere. Martin Iversen, som flere sikkert kender fra turene med klubben,  nok især fra Hafjell turene i foråret, og undertegnede var også af sted som uddanner –  for 18. år i træk!

Fælles for alle uddannere er, at det er glæden ved undervisningen og kærligheden til sporten, der er den drivende kraft.

Denne uge i Hintertux var lidt anderledes end de sidste par år, der var nemlig udtagelse til DDS’s Demohold.

Demoholdet består af de 10-12 teknisk bedste uddannere. De skal repræsentere den visuelle del af den delegation Danmark sender til Interski kongressen i september 2015. Interski er kort fortalt en samling hvert 4. år, hvor skiskoler fra hele verden mødes for at udveksle erfaringer og samle inspiration. Interski Kongressen afholdes 2015 afholdes i Ushuaia, Argentina. Byen kaldes verdens ende og er den sydligste by i verden.

På Demoholdet blev Odense Skiklub repræsenteret med to løbere; Martin Iversen og undertegnede. Efter tre dages intensiv træning af to Østrigske topuddannere, og Dansk Østrigeren Jens Borgnaes, blev Martin og jeg udvalgt til den bruttotrup der skal samles i forbindelse med DDS kurset til foråret. Her vil træningen fortsætte, og formationer blive sammensat med dem der passer sammen. De sidste justeringer og udvælgelsen foretages efter de 4 dages samling. Jeg tror OS bliver repræsenteret med to løbere i Ushuaia.

God skisæson

Klavs Klavsen