Østrig skærper indrejsekrav

Fra den 25. december er danske rejsende fra 12 år omfattet af krav om 10 dages karantæne ved indrejse til Østrig. Karantænen kan tidligst afbrydes ved fremvisning af en negativ PCR-test foretaget på 5. dagen af karantænen. Rejsende som kan fremvise dokumentation for tredje stik og en negativ PCR-test (maks. 72 timer gammel ved indrejse) er undtaget karantænekrav. Boostervaccination gælder fra vaccinationstidspunktet.

Herudover skal alle indrejsende registrere sig elektronisk før indrejse til Østrig (tidligst 72 timer inden indrejse) https://entry.ptc.gv.at/en.html 

For børn og unge fra 12 år og født på eller efter den 1. september 2006, der ikke er fuldt vaccineret eller tidligere smittede, er der mulighed for at opnå 2-G-status med det såkaldte “Holiday Ninja Pas”, hvilket vil give adgang til spisesteder, hoteller, kulturtilbud m.fl.

  • Ninjapasset kan downloades her.
  • Børn skal fremvise PCR-test ved indrejse.
  • Det kræves at børnene får taget mindst 2 PCR-test og én kvik-test i en periode af én uge. Resultaterne skal skrives ind i Ninjapasset. 
  • En PCR-test gælder i 72 timer.
  • En kvik-test gælder i 48 timer. 

Vigtigt! Ninja-Holiday-Passet er IKKE gyldigt i Wien.

Bemærk – Du skal altid kunne vise de oprindelige testresultater i enten fysisk eller elektronisk format. 

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Østrig (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/oestrig/)

Læs mere på ambassadens hjemmeside: https://bit.ly/3soVMqr se under lokale regler