Langrend

Der er nu åbnet for tilmelding til DM i Langrend, der finder sted i Ulricehamn i Sverige 2.-5.februar 2023.

Indbydelse
Du vil gerne læse hele indbydelsen for at blive klogere?
Klik på dette link.
 
Tilmelding
Tilmeldingen er nu åben – klik på dette link.

Ophold
Vi har forhåndsreserveret et antal værelser på Hotel Lassalyckan – læs om hvordan du booker på dette link. Hotellet ligger kun 50 meter fra løjpen.
Her skal alle lige vise hensyn. Man opfordres til at fylde værelserne – mange bliver skuffede hvis de første booker værelserne til én person. Så derfor – få hurtigt talt sammen med klubkammeraterne. Har du et værelse med en eller flere ledige senge, så find nogle værelseskammerater i vores Facebook gruppe til koordinering af overnatning og transport.
 
Transport
Kør sammen – det er både hyggeligt og billigere. Vær opmærksom på mulighederne for at køre med bus fra Gøteborg til Ulricehamn (2 timer). Se tiderne hos SJ.

Teknisk information og sporstatus
På denne side finder du løjpekort og link til sporstatus – klik på dette link.

Stemningen fra 2022 – husker du?
Gunver og Bent Hjarbo suser rundt med kamera og prøver at fange alle løberne i løbet af ugen. Find dig selv og dem du kender på dette link.

Øvrig information om DM langrend
DM langrends officielle hjemmeside: https://www.dmlangrend.dk/
DM langrend Facebookside: https://www.facebook.com/dmlangrend/
DM langrend transport og overnatning facebookside: https://www.facebook.com/groups/515791125561533/
 

 

Klubtur til Gålå i uge 10, 2023

Er du interesseret i langrend?

Uanset om du er garvet langrendsløber eller helt ny og nysgerrig på langrend, så læs med her:

Odense Skiklub har indgået samarbejde med Holte Skiklub om at være med på deres traditionsrige fællestur til det fantastiske langrendsområde Gålå i Gudbrandsdalen i Norge.

Medlemmer fra Odense Skiklub kan vælge at bo sammen i hytter af 6-8 personer.

Derudover har vi vores egen kontaktperson fra Odense Skiklub, Stine Laforce, der selv er med som deltager og kender området rigtig godt. Hun vil være behjælpelig med koordinering for Odense Skiklubs medlemmer og besvare spørgsmål, der måtte dukke op.

Stine, der er uddannet langrends- (og alpin-)instruktør vil tillige tilbyde undervisning specielt for nybegyndere fra Odense Skiklub.

Gålå ligger skønt til på kanten af fjeldet, med meget varieret løjpenet. Der er både til klassisk langrend og til skøjteteknik samt lysløjper og ture under/over trægrænsen. Uge 10 er et godt tidspunkt for langrend, hvor man kan forvente højfjeldssol og lange dage ude i sporene med god sne. 

VÆR OBS PÅ MULIGHED FOR PRISBESPARELSE: Prisen er lav netop nu 2600 kr for en uge ved bestilling før d. 1/9. Herefter stiger den til 3200 kr. Hertil skal lægges udgifter til transport og mad.

Du kan læse mere om turen og tilmelde dig her: Holteski-Gålå-uge10 Husk at angive, at du kommer fra Odense Skiklub.

Du er velkommen til at kontakte Stine for yderligere information på tlf 6062 9718 eller stine@laforce.dk.

Til info/NB: Tilmelding er direkte til Holte Skiklub v/ Annelone Jensen, der er turleder for alle på turen. Odense Skiklub v/Stine vil kun fungere som ekstra koordinator for medlemmer fra Odense Skiklub, men ikke som egentlig turleder.

Holte Ski er ikke medlem af Rejsegarantifonden og skriver: “Alle ønskede forsikringer må man selv sørge for at tegne. Tag kontakt med dit eget forsikringsselskab. Læs om D.I.F. forsikringen.”

 

Flere tilbud om nogle seje løb!

For interesserede deltagere i Vasaloppet er det muligt at kvalificere sig til en bedre startposition end i startgruppe 10 (bagerst) ved at deltage i såkaldte seedningsløb. I Danmark har vi én mulighed – nemlig til Kongevejsløbet i Holte som er et rulleskiløb på 45,2 km. Det fandt sted 11. septemberMan kan også tilmelde sig seedningsløb på sne udover vinteren. Se mere her: https://www.vasaloppet.se/lopp/skidlopp/vasaloppet/seedning/

Se al info om det legendariske langrendsløb Vasaloppet i Sverige på 90 km. søndag den 5/3-2023 og tilmelding til det her: https://my.raceresult.com/194277/registration

Der er en hel vifte af muligheder for køb af startplads, fællestransport fra Odense, logi og kost. Sidste tilmeldingsfrist var søndag den 25. september 2022 kl23:59

Langrend på Fyn
Det er skønt at springe på langrendsskiene og glide derudad i et dejligt velpræpareret langrendsspor. Særligt når man kan gøre det næsten lige udenfor døren ex i Elmelund Skov. Vind og vejr og måske lodsejere er medbestemmende om, hvor og hvornår det næste gang kan lade sig gøre,- måske ved Stavids åen, langs gode hegn eller på golfbanen.

Det er nødvendigt at orientere sig her på hjemmesiden under Klubnyt, når der falder sne over det fynske. Pas godt på sporene. Har du prøvet et godt spor, så vil du vide, at det ikke er i sporet, at hunden skal luftes eller der man traver sin søndagstur, for så er det ødelagt.

Vores naboklub i Fåborg har også fantastiske forhold for langrendsløb –  ja, måske nogle af landets bedste. Det gælder både i Sollerup Skov og Svanninge Bjerge, hvor der kan være trukket spor.  I Fåborg er de ofte begunstiget af at sneen holder sig længe på skovløjperne.

Det kræver i sagens natur sne før der er mulighed for langrend på hjemlig grund. Odense Skiklub følger vejrudviklingen og prøver at trække spor hvor det er muligt.

DM langrend 2023
Se indbydelsen ovenfor.

Voks og pleje af ski
Det siges, at det ved noget vejrlig kan være lidt vanskeligt at finde den rigtige voks. Hvis du søger vejledning i at pleje og vokse dine langrendsski så har SWIX en hjemmeside der hjælper på vej.

Langløb
Mange synes det er fascinerende at følge eller deltage i langløb, blandt de kendteste er Vasaloppet, Birkebeineren og Marcialonga. Du kan gå ind og læse om løbene her:

Vasaloppet

Birkebeinerrennet 

Marcialonga

Worldcup
Altid meget spændende at følge – World Cup i langrend 

Skiskydning

Tosset med skiskydning (også kaldet biathlon) – en af vinterens mest populære vintersportsgrene. Skiskytterne har deres eget forbund se bl.a. konkurrencekalenderen.

Biathlon kan i Danmark dyrkes  med skydning kombineret med rulleski, løb og orienteringsløb.