Langrend

Langrend på Fyn
Det er skønt at springe på langrendsskiene og glide derudad i et dejligt velpræpareret langrendsspor. Særligt når man kan gøre det næsten lige udenfor døren ex i Elmelund Skov. Vind og vejr og måske lodsejere er medbestemmende om, hvor og hvornår det næste gang kan lade sig gøre,- måske ved Stavids åen, langs gode hegn eller på golfbanen.

Det er nødvendigt at orientere sig her på hjemmesiden under Klubnyt, når der falder sne over det fynske. Pas godt på sporene. Har du prøvet et godt spor, så vil du vide, at det ikke er i sporet, at hunden skal luftes eller der man traver sin søndagstur, for så er det ødelagt.

Vores naboklub i Fåborg har også fantastiske forhold for langrendsløb –  ja, måske nogle af landets bedste. Det gælder både i Sollerup Skov og Svanninge Bjerge, hvor der kan være trukket spor.  I Fåborg er de ofte begunstiget af at sneen holder sig længe på skovløjperne.

Det kræver i sagens natur sne før der er mulighed for langrend på hjemlig grund. Odense Skiklub følger vejrudviklingen og prøver at trække spor hvor det er muligt.

DM langrend 2022
Indbydelsen er klar med spændende ændringer: DM langrend

Voks og pleje af ski
Det siges, at det ved noget vejrlig kan være lidt vanskeligt at finde den rigtige voks. Hvis du søger vejledning i at pleje og vokse dine langrendsski så har SWIX en hjemmeside der hjælper på vej.

Langløb
Mange synes det er fascinerende at følge eller deltage i langløb, blandt de kendteste er Vasaloppet, Birkebeineren og Marcialonga. her kan du gå ind og læse om løbene.

Vasaloppet

Birkebeinerrennet 

Marcialonga

Worldcup
Altid meget spændende at følge – World Cup i langrend 

Skiskydning

Tosset med skiskydning (også kaldet biathlon) – en af vinterens mest populære vintersportsgrene. Skiskytterne har deres eget forbund se bl.a. konkurrencekalenderen.

Biathlon kan i Danmark dyrkes  med skydning kombineret med rulleski, løb og orienteringsløb.