Rulleski

Rulleski-træning
På rulleskiholdets Facebookside: Odense Skiklubs rulleskihold  kan du få kontakt med andre rulleski-løbere. Som medlem af Odense Skiklub kan du låne udstyr til at deltage i holdets træning.

Kontakt Johan Falmår hvis du er interesseret i at prøve rulleski: johan@falmaar.dk eller tlf: 52410088.

Alt om rulleskitræning,  konkurrencer og andet rulle-relevant.

Rulleskitræning dyrkes selvfølgelig fordi det er sjovt, men der er også andre gode grunde til at overveje rulleski:
I rulleskitræning benyttes samme bevægelsesmønster som i langrend, der er anerkendt som én af de mest alsidige former for konditionstræning. Alle de store muskelgrupper bidrager i et komplekst samspil og samtidig er rulleski mere skånsomt ved kroppen end f.eks. løb.

Rulleskitræningen belaster ikke ankler og knæ i samme udstrækning som løb, hvor bentøjet i hver eneste landing belastes med flere gange kroppens vægt. Der­for benyttes rulleskitræning også af flere elitesportsudøvere, som en sjov og alternativ “off-season” træningsform – og som vedligeholdelsestræning af løbere med små skavanker og overbelastningsskader.

Christian Falk Rønne fra Odense Skiklub begyndte sin rulleskikariere med baggrund i en løbeskade. Christian blev efterfølgende flerårig dansk mester i rulleski. Læs hans artikel “Fra genoptræning til mester“.

Rulleskitræning har qua høj puls og store muskelgruppers dynamiske arbejde, stor konditionsmæssig effekt. Det stiller krav til teknik og balance at mestre rul­leskiene – så det trænes. Den præcise timing af vægtoverførslen fra den ene ski til den anden og koordinationen af denne vægtoverførsel med stavisættet, har stor betydning for fremdriften og effekten af muskelarbejdet.

Rulleskitræningen er således glimrende som konditions­træning, træning af kroppens balance og koordineringsevne samt dynamisk muskelarbejde for en lang række af rop­pens muskler.

På Stige Ø findes også en bane der bl.a. anvendes til rulleskiløb.

Forårets rulleskikurser var en succes. De 16 kursister, der gennemførte har fået diplom.

Udstyr
Hvilket udstyr skal man vælge? Nordic Sport er en butik der har stor erfaring med bl.a. rulleskiudstyr. Hos dem finder du en guide der kan hjælpe på vej. Prøv et tjek på hjemmesiden Nordic Sport.
OS har lavet en rabataftale med Nordic Sport, så du som medlem af Odense Skiklub får 10% rabat på normalprisen på alle varer. Send en mail til odenseskiklub@odenseskiklub.dk og vi sender dig en mail med en klubkode til opnåelse af rabatter.