Mange gode oplevelser i OS

Tak OS 

-for mange gode oplevelser. Jubilæet i 2014 var en anledning til at gøre status – og sikken en masse tanker og gode minder der vælter frem.

Vor historie starter for godt 20 år siden, da vi mødtes i OS bussen på vej til Østrig og vi og vore børn lynhurtigt faldt i snak. Året efter var det et must, at børnene (og vi) kom på samme ugetur med OS og Lotte og sådan gik det i rigtigt mange år frem. Det blev til et venskab og såååå mange fælles oplevelser, at I bliver trætte, hvis I skal læse dem alle. Vi remser derfor nogle få op i flæng:

– Én skilærer har gjort så stort indtryk på børnene, at han stadig omtales. Jeppe lærte dem at turde (sorte 9’er tales der stadig om) og hvordan de skulle løbe ind nederst i rækken – ja og vi voksne blev irettesat, hvis ikke vi kunne finde ud af det! Kan stadig se æggeskallerne på række løfte stavene, og i kor råbe ”Hej Moar”. Jeppe’s popularitet blev ikke mindre, da han fandt på at samle børnene i Blæsbjerghytten om efteråret – tak Jeppe du gjorde en forskel. Det var også i disse år alle børnene blev malet med krigsmaling i ansigterne (farvede solstifter), når der var hyttehygge med heisse choko og kaiserschmarn.

– Det var også i de første år, det blev tydeligt, at børnene hjalp hinanden, når én af dem var i krise – og det sker jo på ski! Var det ikke nok, fandt vi hurtigt ud af, at det ikke var ens egen mor, men gerne en andens, der skulle træde til. Ja alle lærte vist lidt psykologi på løjperne 😉

– Gode skilærere har vi haft mange af i årenes løb, nogle vil måske spørge: ”Og hvad har det så hjulpet”? Det har givet en kæmpe glæde ved skiløbet at blive udfordret og få mere kontrol over skiene (for det meste i hvert fald). Det giver også et rigtigt godt sammenhold, at stort set alle modtager undervisning på hver vores niveau, så flot OS altid har fokuseret på vigtigheden i dette. Og så skal vi jo ikke glemme alle de sjove stunder, den undervisning har givet os: Da vi sagde, nej vi gider ikke have en jugoslav, men da vi havde været igennem hans ”maskine” og ikke mindst fået fortalt, at han havde undervist deres landshold, ja så ville vi gerne have en ekstra dag. Han kunne dog ikke ta’ mere ind og meldte sig syg! Vi har også medbragt mange gode danske undervisere, vi kan nævne et par: Jakob, Christian Hole, Christian advokat og yngste skud Martin.Afterski De er alle superdygtige og vi har den glæde, at vor egen Jeanette nu også er gået instruktørvejen. Ja I må have lært hende et eller andet, og Hole, kommer til at tænke på den gang hun løb fra dig i Wagrain’s porte, krævede en fadbamse for at komme ovenpå igen ;-).

– I Folgarida havde vi fornøjelsen af Christian advokat, som uden omsvøb gav en karakteristik af vores skiløb. Herefter blev han døbt BS Christiansen, men da vi efter 2 timers undervisning, hvor buer blev tegnet i sneen, vægtfordeling med 80 / 20 % blev nævnt, gik vi fra 3 til 9 i karakter. Vi lærte vigtigheden af at holde r…. inde og knappe navlen på rygraden og holde armene “som hvis man holdt en kasse Baldur foran sig”.IMG_0591 Hotellet var beliggende direkte ud til pisten og det var svært at finde noget at klage over. Det skulle lige være, at der var meget lydt imellem badeværelserne, så der var ikke mange hemmeligheder for naboerne! Da vi sagde, der var Fernet Branca, gik der ikke mange sekunder før Hans Wegner og Søren Mogensen (alias Wagner og Feldfoss) bankede på vor dør. Vi havde en fantastisk uge og skiene og vi ville ikke hjem.

– I Haus/Schladming var der gang i konkurrencerne – ikke bare på ski men det gik også på, hvor mange vi kunne være på et værelse til beforedinnerdrink. Badekarret blev taget i brug på enkeltværelset og Leif måtte opfinde en fødselsdag for at slippe for videre påtale fra personalet. Det var vist også her Preben købmand måtte gå en bytur, indtil hans skistøvler dukkede frem på stumtjeneren om aftenen. Børnene var meget behjælpelige overfor Preben: Har du spændt støvlerne Preben? (Og det havde Preben ikke!).

– Når vi er ved konkurrencerne, var der jo noget med eisstockschiessen, hvor stort set alle fik et øgenavn, da de østrigere ikke kunne udtale vore navne, og det blev ikke bedre som aftenen skred frem med masser af Glühwein. Lena sluttede aftenen af med at snuppe en kande obstler i et hug for lige at gentage succesen da Cecilie var vinder af børnenes konkurrence, men var lagt i seng. Ja så gik Lena også i seng og ham i den ternede jakke fra spaafdelingen fik en ”lange nase”!

– Der er jo også tradition for en picnic i ugens løb. Det er det mest utrolige, der bliver slæbt på bjerget af mad og drikke, så pas på med at tage en rygsæk med, så får du måske en tjans som bærer. Har mange gode minder fra picnic men husker specielt én, hvor en del af os havnede i et kæmpe snehul, vi først kunne se, når vi havnede oveni den der lå der i forvejen – ja og det var så lægen Berit landede ovenpå, måske meget heldigt.

– Når vi er ved forplejningen, kommer der nogle billeder frem af store smedejernsgryder med kød til ristaffel og lagkager i massevis til bespisning af rulleskiløbere i Ubberud. Igen var vi mange frivillige, hvor belønningen i sig selv var samværet og de glade aktører, der roste maden til skyerne.

IMG_1779– Hafjell er jo blevet et kapitel for sig. Madkasserne og dermed menuen skal der ikke ændres for meget på fra år til år, så får Lotte ballade. Er dog fantastisk, hvad der kan komme ud af disse kasser til alle vi sultne skiløbere – super koncept. Husker et år, hvor vi havde lokket Sanne (løven) med, med sine døtre, hvor Regitze på busturen derop fortalte Marianne, at den sang synger de HELE tiden. Behøver vi afsløre, hvem der sang for i bussen hjem på ”Havet omkring Danmark….”. Går vist i arv…..

I det hele taget er OS en klub båret af mange frivillige aktører, der igennem årene har brændt for klubben og dens aktiviteter. Nogle har trukket et meget stort læs med bestyrelsesarbejde, som arrangører af skiture, afterski, skigymnastik, vin- og ølsmagning, skilift, andespil, skislibning med meget mere. En stor tak til alle for det flotte arbejde, der gør, at vi i dag har en god og sund skiklub.

Tak for mange gode oplevelser både med og uden ski.

Lena Wirring alias Lena obstlertrinker og Berit Sørensen alias Vera Höftenschwinger