Tigne 2020

Hjemkommet fra en fantastisk uge med Odense Skiklub i Tignes arrangeret af Kirsten Neckelmann. 

Vejret bød på lidt af hvert. Én dag med tåge og regn, én dag med så meget sne og blæst, at alle piste forblev lukkede og tre-fire helt vidunderlige dage med høj sol, nysne og 5 graders frost, hvor vi fik kørt det fremragende skiterrænet i Tingnes/Val-d’Isère tyndt.  

Morten Winter og Jacob Iversen, holdets to instruktører, gjorde en kæmpe indsats for at forbedre vores skiteknik. Inddelt i hold med de ikke-diskriminatoriske navne ’Marotterne, Ørnene, Elgene og Ulvene’ lærte vi om hang-udligning, parallelakse-opmærksomhed og 8 (eller var det 9 Jacob?) andre udgangspositioner. En stor tak til dem begge for indsatsen. Selv tænker jeg at min kørerstil er blevet en smule mindre ’dansk.’ 

Hvad der specielt står stærkt fra denne tur er sammenholdet i gruppen. En stor del af deltagerne har været med på en eller flere tilsvarende ture i årene forud, og for de hold Kirsten har ledet, har hun sørget for, at der også har været arrangeret ’sommergensyn.’ Så da holdet var samlet, var gensynsglæden stor, og lydniveauet som en flok skolebørn, der mødes første dag efter sommerferien. De nye ansigter synes hurtigt at blive en del af gruppen, bl.a. som følge af at vi alle havde fulgt turlederens opfordring til at ’mingle’ godt og grundigt ved måltiderne. 

Hotellet var fint. L’Arbina kunne ikke have en bedre placering med få minutters gang til liftene og jo altså midt i Tignes by. Dets pool og spa område gjorde underværker på ømme skiben og både i baren og i restauranten var der plads til at gruppen kunne mødes, samtale eller fx spille brætspil. 

Så en super dejlig tur, dejlige folk. En stor tak til turlederen Kirsten Necklemann for med lige dele myndighed og kvindelig charme at arrangere turen og få os alle sikkert og skadefrit hjem.

Martin Hvidt

Odense, 19. februar 2020