Rulleski

Som medlem af Odense Skiklub kan du låne udstyr de første gange du deltager i holdets træning.

Kontakt Johan Falmår hvis du er interesseret i at prøve rulleski: johan@falmaar.dk eller tlf: 52410088.

For medlemskab af Odense Skiklub se her:

På rulleskiholdets Facebookside: Odense Skiklubs rulleskihold  kan du få kontakt med andre rulleski-løbere og se hvornår der er fællestræning.

I vintersæsonen er der træning LØRDAG KL. 10- ca 11.30-12.00.

Lokalitet:

 I LIGE uger mødes vi i SYD (Forskerparken) og

I ULIGE uger mødes vi i NORD (Metal Odense) 

I Facebookgruppen kan man følge med i, hvad der er af fast træning.

Alt om rulleskitræning,  konkurrencer og andet rulle-relevant.

Rulleskitræning dyrkes selvfølgelig fordi det er sjovt, men der er også andre gode grunde til at overveje rulleski:
I rulleskitræning benyttes samme bevægelsesmønster som i langrend, der er anerkendt som én af de mest alsidige former for konditionstræning. Alle de store muskelgrupper bidrager i et komplekst samspil og samtidig er rulleski mere skånsomt ved kroppen end f.eks. løb.

Rulleskitræningen belaster ikke ankler og knæ i samme udstrækning som løb, hvor bentøjet i hver eneste landing belastes med flere gange kroppens vægt. Der­for benyttes rulleskitræning også af flere elitesportsudøvere, som en sjov og alternativ “off-season” træningsform – og som vedligeholdelsestræning af løbere med små skavanker og overbelastningsskader.

Rulleskitræning har qua høj puls og store muskelgruppers dynamiske arbejde, stor konditionsmæssig effekt. Det stiller krav til teknik og balance at mestre rul­leskiene – så det trænes. Den præcise timing af vægtoverførslen fra den ene ski til den anden og koordinationen af denne vægtoverførsel med stavisættet, har stor betydning for fremdriften og effekten af muskelarbejdet.

Rulleskitræningen er således glimrende som konditions­træning, træning af kroppens balance og koordineringsevne samt dynamisk muskelarbejde for en lang række af krop­pens muskler.

På Stige Ø findes også en bane der bl.a. anvendes til rulleskiløb.

En gang om året afholder Odense Skiklub en afdeling af Vestcup, som er en rulleskikonkurrence, der består af 8-10 stævner der afvikles på Fyn og i Jylland. Læs mere på Vestcup (google.com)

Udstyr
Hvilket udstyr skal man vælge?
Som medlem af Odense Skiklub kan man låne forskelligt udstyr og prøve forskellige rulleski typer for at finde frem til, hvad der passer bedst til én. Der er mulighed for at afprøve både skøjt og klassisk. For at låne klubbens udstyr SKAL man køre med hjelm. Vi anbefaler også handsker, knæ- og albuebeskyttere.

Når du skal købe udstyr får du som medlem af Odense Skiklub rabat i flere forretninger se mere her

 
Andre arrangementer
September: Weekend camp i Skidome Gøteborg – mere info følger.
 
November 17-19.: Langrendscamp i Thorsby, I samarbejde med John Max Ertner