Aktiviteter

Skiture med OS
Odense Skiklub arrangerer hvert år skiture til både alperne i syd og fjeldene i nord. På de fleste ture er der ski-instruktion med danske instruktører. Turene er for alle der nyder fællesskab og skiløb. Alle kan deltage uanset alder og færdigheder. I Odense Skiklub lærer man at stå på ski og udvikle skiløbet, det er ikke noget man behøver at kunne i forvejen. Se mere her:  Skiture

Alpint
En fascinerende vinteraktivitet. Om du er ny eller rutineret på brædderne sikrer vore egne medbragte instruktører at du kan tage hjem dygtigere end du kom. Dette samtidig med du har haft godt selskab og forhåbentlig nogle flotte naturoplevelser.  

Langrend
Forestil dig på ski at glide over mark, langs hegn eller i skoven i snedækket vinterstilhed. Lyt til åndedræt, mærk friskheden i kinderne og lad dig føre ad langrendsspor ud i vinterlandskabet. Og måske vende hjem til en lun hytte og varme vafler. Er du til større udfordringer er der er også mulighed for at deltage i fysisk hårdt krævende langrendsløb.

Langrend i Danmark: Gennem klubbens partnerskabsaftale med Odense Kommune og Naturstyrelsen kan vi anlægge løjper i Elmelund Skov når vejrforholdene tillader det.

Skifitness
Træning og motion betyder meget for udøvelsen af vor sport. Derfor arrangeres skifitness to gange ugentlig i perioden fra september til marts.  Vi undervises af dygtige instruktører. Deltagelse i skifitness er med i kontingentet.

Rulleskitræning
Året rundt arrangerer klubben fællesture på rulleski. Er du ny tager vi godt hånd om dig og du kan låne udstyr et par gange, så du først behøver købe udstyr når du ved rulleski også er noget for dig. Klubben arrangerer med jævne mellemrum kurser i rulleskiløb og deltager i konkurrencer. Rulleskiløb er i dag en selvstændig disciplin og en velegnet forberedelse til langrend. 

Skireparation
Skiene holder længere hvis de passes og vokses, desuden kører de også bedre. I sæsonen er der værkstedsdag, hvor man kan ordne sine ski under  vejledning, derudover kan man låne udstyr, så man selv kan stå med det hjemme.

Øvrige aktiviteter
Udover skiløb arrangerer klubben også aktiviteter af mere social karakter såsom vinsmagning og andespil.

Instruktøruddannelse
Har du ønsker og drømme om at blive skiinstruktør, så foregår det via Den Danske Skiskole som samarbejder med Danmarks Skiforbund. Du kan læse om krav og  uddannelsesmuligheder på http://dendanskeskiskole.dk/